Sant Cugat del Vallès ha esdevingut en els darrers 20 anys, una ciutat moderna i capdavantera, que ha convertit el municipi en un pol d’atracció de talent i ocupació d’alt valor afegit. ‘La seva proximitat i les bones comunicacions per tren i carretera amb la ciutat de Barcelona, juntament amb el seu envejable entorn natural, converteixen Sant Cugat en una ciutat privilegiada per a poder viure’, assenyala Joan Franquesa, soci director de la immobiliària santcugatenca Feliu Franquesa.

Les àrees verdes, segell distintiu de la ciutat

Atesa la seva situació geogràfica, el seu clima mediterrani temperat, la hidrologia, la vegetació i la fauna, el municipi gaudeix d’una gran riquesa i diversitat biològica. Destaca per ser una ciutat verda, amb un 45% de zona forestal i una superfície total d’espais verds urbans de 292,7 hectàrees, de les quals gairebé el 60% són espais de parcs i jardins dins de l’àmbit urbà. La ciutat compta a més, amb 53.000 arbres, de fins a 165 especies diferents,  dels quals gairebé 27.000  es troben als carrers. De fet, Sant Cugat doble el nombre d’arbres per habitant respecte a la mitjana dels municipis del seu entorn.

D’altra banda, el passat mes de setembre la ciutat va revalidar per tercer any consecutiu, les 4 Flors d’Honor, el màxim guardó del 10è Premi Viles Florides, que reconeix la gestió dels millors projectes d’enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics de Catalunya i Andorra.

‘Els espais verds són un dels segells d’identitat de Sant Cugat, que la converteixen en una opció ideal per a totes aquells que busquen naturalesa i qualitat de vida, sense necessitat d’allunyar-se de la ciutat de Barcelona’ afirma Joan Franquesa, que constata que arran de la pandèmia, moltes famílies d’un determinat perfil professional han decidit deixar la ciutat comtal, i traslladar-se a municipis de la primera i segona corona metropolitana, com és el cas de Sant Just Desvern o Sant Cugat del Vallès, ‘per cercar una forma de vida diferent, amb entorns menys densos, zones verdes i espais naturals, i amb una bona oferta d’equipaments de primer nivell’.

La immobiliària Feliu Franquesa, fundada l’any 2002, ofereix totes les gestions que tenen a veure amb serveis immobiliaris i jurídics, a més d’altres serveis complementaris, com l’assessorament en herències i testaments, la gestió de plusvàlues i altres operacions bancaries associades a les gestions immobiliàries.

×