Comprar un habitatge és una decisió important i emocionant. A Feliu&Franquesa t’oferim una guia completa que resumeix tot el que necessites saber per fer una compra d’habitatge amb èxit.

Determina les teves necessitats

Abans de començar la cerca d’un habitatge, feu una llista de les vostres necessitats i preferències. Considera la mida, la ubicació, el pressupost, el tipus de propietat i altres característiques importants per a tu i la teva família.

Estableix un pressupost

Analitza les finances i estableix un pressupost realista per a la compra de l’habitatge. Tingues en compte les despeses inicials, com ara el pagament inicial, els costos de tancament i les despeses de mudança, així com les despeses mensuals, com el pagament de la hipoteca, els impostos i els serveis públics.

Obtingues finançament

Busca opcions de finançament, com a préstecs hipotecaris, i obté una preaprovació per saber quant pots gastar. Compareu les taxes d’interès, els terminis i els termes de diferents prestadors per trobar la millor opció que s’adapti a les vostres necessitats.

Cerca un habitatge

Utilitza recursos en línia, com ara llocs web immobiliaris i aplicacions mòbils, i treballa amb un agent immobiliari per buscar habitatges que compleixin els teus requisits. Programa visites i fa inspeccions detallades per avaluar l’estat de la propietat.

Realitza una oferta

Quan trobis l’habitatge adequat, presenta una oferta al venedor. Considera factors com el preu de venda, els terminis de tancament i les contingències necessàries, com ara les inspeccions i l’aprovació del préstec. Treballa amb el teu agent immobiliari per negociar i arribar a un acord mútuament beneficiós.

Realitza inspeccions i avaluacions

Quan la teva oferta sigui acceptada, programa inspeccions i avaluacions professionals de la propietat. Això us ajudarà a identificar qualsevol problema ocult i avaluar el valor real de l’habitatge abans de finalitzar la compra.

Completa la transacció

Treballa amb un advocat o amb el teu agent immobiliari per completar els tràmits legals i financers de la transacció. Realitza el pagament inicial i signa els documents pertinents per posteriorment registrar la propietat al teu nom.

Realitza una mudança i estableix la teva llar

Planifica i coordina la mudança al teu nou habitatge. Organitza els subministraments, canvia la teva adreça i assegura’t de tenir tot el necessari per viure còmodament a la teva nova llar.

Recorda que comprar un habitatge és un procés complex, per això és recomanable comptar amb l’ajuda de professionals, com a agents immobiliaris i assessors legals, perquè et guiïn al llarg de tot el procés i t’assegurin una compra reeixida.

×