La immobiliària Feliu Franquesa alerta que aquesta mesura pot reduir el parc d’habitatges en arrendament.  

El govern espanyol prorrogarà fins a finals de l’any 2023, el límit a la pujada del lloguer del 2%. La mesura forma part del reial decret per fer front a l’impacte de la guerra d’Ucraïna i està dirigida a protegir els llogaters de l’augment desboscat de la inflació. Per això, estableix que els contractes als quals correspongui la revisió anual no es revaloritzaran en funció de l’IPC, sinó de l’Índex de Garantia de Competitivitat (IGC), un índex situat en el 2% i que no pot superar aquest percentatge d’acord amb la seva definició.

Aquesta limitació de la pujada dels lloguers al 2% en els contractes que es renoven afecta des del passat mes de març com a topall obligatori als grans tenidors (propietaris amb més de 10 habitatges), mentre que per a la resta s’aplica quan no hi ha cap altre acord entre les parts.

La immobiliària Feliu Franquesa lamenta una vegada més la inseguretat jurídica que pateix el mercat de l’habitatge, i reclama mesures perquè aquest límit de l’IPC no recaigui únicament sobre les espatlles dels propietaris. Maria Andreu, sòcia directora de la immobiliària santcugatenca considera que ‘aquest topall tensionarà encara més a l’alça els preus, i provocarà que molts propietaris decideixin retirar els seus habitatges en arrendament, i desviarà l’oferta al sector de la venda, agreujant el problema de l’accés a l’habitatge als col·lectius socials més vulnerables’.

Segons Andreu, ‘es carrega sobre els propietaris el problema social de l’habitatge, que és responsabilitat de l’administració. Els  propietaris d’aquest país que necessiten seguretat jurídica i econòmica, i deixar de sentir-se l’ase de tots els cops. L’escassetat d’un parc públic de lloguer és potestat del govern, i no pas dels propietaris privats’.

La immobiliària Feliu Franquesa, fundada l’any 2002, ofereix totes les gestions que tenen a veure amb serveis immobiliaris i jurídics, a més d’altres serveis complementaris, com l’assessorament en herències i testaments, la gestió de les plusvàlues i altres operacions bancaries associades a les gestions immobiliàries.

×