Les festes nadalenques d’aquest 2020 estaran marcades per l’impacte de la Covid-19. L’acceleració de l’epidèmia d’aquests darrers dies, ens apropa cada dia més a una tercera onada de la pandèmia. Es per això, que les trobades familiars d’enguany representen un alt risc de contagi, i un repte per a la ciutadania, que haurà d’extremar les precaucions. A Catalunya, el Govern va anunciar el passat divendres noves restriccions per a aquest Nadal, mesures que han entrat en vigor aquest dilluns 21 de desembre, i que s’estendran fins l’11 de gener. Durant aquestes festes les reunions socials es limiten a 6 persones com a màxim, tret dels festius -24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1 i 6 de gener-, en que s’amplia fins a grups de 10, sempre que els seus integrants formin part d’un màxim de dues bombolles de convivència diferents.

Més enllà de portar la mascareta, mantenir la distancia social i la higiene de mans, des de la immobiliària Feliu Franquesa, recomanem seguir una sèrie de consells per reduir el risc de contagi a les llars durant les trobades familiars d’aquest Nadal.

  • És aconsellable que els convidats es descalcin al arribar a casa. La mascareta ha d’utilitzar-se en tot moment, i només prescindir d’ella quan es vagi a menjar o beure. Si facilitem el gel hidroalcohòlic a l’entrada, evitarem que tots els invitats vagin al bany a netejar-se les mans.
  • El més convenient es que els àpats es facin a l’aire lliure, com ara terrasses o jardins particulars. En cas que no sigui possible, cal garantir una bona ventilació dels espais compartits. En aquest sentit és aconsellable tenir durant tot el dinar o sopar, les finestres obertes un pam perquè flueixi l’aire.
  • Com enguany les taules comptaran amb menys comensals, és important garantir la distancia de seguretat. Es recomana asseure als convidats d’una mateixa bombolla de convivència cara a cara. Si no es possible seguir aquesta distribució, és convenient asseure als invitats en diagonal, deixant la cadira de davant buida, per evitar que els convidats no convivents estiguin asseguts cara a cara.
  • Aquest Nadal és recomanable prescindir dels aperitius i dels entrants a compartir. El més adequat és dividir per endavant les racions i els entremesos, i que cada persona tingui el seu propi plat. Fins i tot, és aconsellable utilitzar vaixelles, coberts, i tovallons d’un sol ús, i d’aquesta manera podem tirar-ho tot al final.
  • D’altra banda, és important intentar reduir al màxim la durada de la trobada nadalenca, perquè aquesta no superi les dues o tres hores. Com més s’allargui la reunió, més possibilitats de contagi.
  • Al finalitzar la trobada, és imprescindible ventilar la llar i desinfectar totes les habitacions, principalment les estàncies on s’hagi desenvolupat l’àpat.

Per últim, des de la immobiliària santcugatenca volem agrair la confiança de tots els nostres clients durant aquest 2020, ‘amb el desig de que el proper any la vida torni a la normalitat. Feliu Franquesa continuarà estan al peu del canó, assessorant i acompanyant als seus clients de principi a fi, oferint-los tranquil·litat i confiança, i fent-los sentir com a casa’.

×