La Covid-19 i el confinament de la població han provocat durant aquests darrers mesos, noves tendències en el sector residencial. La preferència dels compradors per mudar-se a una casa més gran, amb amplies terrasses i espais exteriors, ha sigut un dels principals canvis que ha provocat la pandèmia, amb un augment de les vendes d’habitatge d’obra nova, i dels habitatges unifamiliars. Segons dades del Col·legi de Registradors, durant el darrer trimestre de 2020, la compra d’habitatges unifamiliars va registrar un màxim històric en copar el 22,5% de totes les operacions d’actius residencials realitzades. Aquesta tendència s’ha mantingut durant el primer trimestre de 2021, ja que tot i baixar lleugerament, l’habitatge unifamiliar ha suposat el 21% de les compravendes durant aquest període, fet que suposa el tercer màxim històric, només superat pels trimestres precedents.

Nova demanda d’habitatges

‘No hi ha cap mena de dubte que estem davant d’un canvi de paradigma. Alguns factors que abans de la Covid-19 eren determinants a l’hora de comprar un habitatge, actualment amb les noves necessitats derivades dels canvis en els hàbits de vida i les pràctiques laborals han anat perdent pes’, assenyala Joan Franquesa, soci director de la immobiliària Feliu Franquesa, que afegeix que ‘la pandèmia ha impulsat noves tendències que la població demanda, destacant els immobles situats fora dels grans centres urbans, amb entorns menys densos i més zones verdes, i preferència per habitatges unifamiliars i plurifamiliars, que comptin amb amplies terrasses i espais comuns com piscina o gimnàs’.

Equip interdisciplinari

La seguretat és primordial a l’hora de fer qualsevol tipus de gestió immobiliària, i per aquesta raó és important comptar amb un equip de professionals que puguin assessorar-te. Feliu Franquesa posa a disposició de venedors i compradors, de propietaris i llogaters, un ampli equip format per agents de la propietat immobiliària, administradors de finques i advocats amb formació i coneixements actualitzats, i amb una clara vocació de servei.

La immobiliària, fundada l’any 2002, ofereix totes les gestions que tenen a veure amb serveis immobiliaris i jurídics, a més d’altres serveis complementaris, com l’assessorament en herències i testaments, la gestió de les plusvàlues i altres operacions bancàries associades a les gestions immobiliàries.

×