El coliving és una tendència en auge que està revolucionant la manera com les persones viuen i es relacionen als espais compartits. A Feliu&Franquesa us expliquem en què consisteix i per què s’està convertint en tendència.

El coliving és una forma d’habitatge col·laboratiu en què els residents comparteixen un espai comú i privat alhora. A diferència del tradicional lloguer d’apartaments o la vida a residències estudiantils, el coliving busca crear comunitats i fomentar la col·laboració entre els residents.

En un coliving, els residents tenen les seves pròpies habitacions privades, generalment moblades, i comparteixen àrees comunes com ara la cuina, la sala d’estar, les àrees de treball i els espais recreatius. Aquests espais comuns solen estar dissenyats per promoure la interacció i la convivència, amb l’objectiu de fomentar la col·laboració, l’intercanvi d’idees i establir relacions socials.

A més dels espais compartits, molts colivings ofereixen serveis i equipaments addicionals, com neteja regular, Wi-Fi d’alta velocitat, serveis de bugaderia, gimnasos, àrees de joc i esdeveniments socials organitzats. Aquests serveis addicionals busquen brindar comoditat i facilitar la vida dels residents.

El coliving és especialment popular entre els joves professionals, els emprenedors, els nòmades digitals i els estudiants, ja que els permet accedir a un habitatge assequible i flexible, i alhora gaudir d’una comunitat on poden establir connexions personals i professionals.

Entre els beneficis del coliving hi ha la reducció de costos, ja que les despeses es comparteixen entre els residents, cosa que permet accedir a habitatges en ubicacions desitjables a preus més accessibles. A més, el coliving promou la col·laboració i l’aprenentatge mutu, ja que els residents provenen de diferents entorns i tenen habilitats i coneixements diversos.

El coliving també pot ser una opció interessant per a les persones que volen viure de manera més sostenible i reduir-ne l’empremta ecològica. Compartint recursos i espais, s’evita la duplicació innecessària i es fomenta l’eficiència energètica.

No obstant això, és important tenir en compte que cada coliving té les seves pròpies regles i dinàmiques, per la qual cosa cal investigar i conèixer les polítiques abans de prendre la decisió de viure en un, per exemple, alguns colivings tenen requisits específics de membres o períodes mínims d’estada.

El coliving és una tendència en creixement que ofereix una alternativa emocionant a l’habitatge tradicional. Proporciona una experiència de vida comunitària, flexible i assequible, on els residents poden gaudir d’espais privats i compartits, així com establir relacions significatives amb altres membres de la comunitat. Si cerques una nova forma de viure i relacionar-te, el coliving és definitivament una tendència que has de considerar.

×