El percentatge de futurs compradors d’habitatge es va incrementant de forma gradual: el febrer de 2021 era del 18%, i actualment puja fins al 22%.

Un 22% dels ciutadans espanyols majors de 18 anys que participen en el mercat d’habitatge i que no han comprat o intentat adquirir un habitatge en els darrers 12 mesos pretén fer-ho en els propers cinc anys. Aquesta és una de les principals conclusions de la ‘Radiografia del mercat de l’habitatge en el segon trimestres de 2022’ publicat per Fotocasa.

La intenció de compra varia en funció de l’edat dels particulars. Segons l’estudi, els joves són els que més expectatives tenen d’adquirir un habitatge en un termini de, com a màxim, cinc anys. Un 32% dels joves que tenen entre 18 i 24 anys i que actualment no estan cercant una casa en propietat, pretenen comprar un habitatge en els propers cinc anys. Una xifra que és més gran en cas dels particulars que tenen entre 25 i 34 anys, on el 43% té intenció de comprar un habitatge a cinc anys vista. En el següent tram, que comprèn els particulars de 35 i 44 anys, un 24% es planteja comprar. Entre els 45 i 54 anys, la xifra cau fins a un 18%, mentre que en el tram que comprèn els 55 i 75 anys, només un 11%, tenen pensat comprar un habitatge.

Pel que fa al motiu per no abordar la compra d’un habitatge, el 34% exposa no tenir suficients diners estalviats, un 30% perquè la seva situació econòmica i/o laboral no li ho permet, un 26% perquè tenen altres prioritats o despeses, i un 24%, no ho fa perquè els preus actuals són molt elevats.

‘Aquestes dades venen a corroborar que el col·lectiu més jove és un dels principals motors de l’habitatge, molt per sobre de les franges més madures. A pesar d’això, la bretxa existent entre el pressupost necessari per adquirir un immoble i els estalvis d’aquest col·lectiu, sumat a la caiguda de l’oferta de lloguer i compra que provoca un alça de preus, dificulta les opcions dels joves per adquirir un habitatge en propietat’ assenyala Maria Andreu, sòcia directora de la immobiliària santcugatenca Feliu Franquesa, que posa d’exemple de països com el Regne Unit, o més recentment la Comunitat de Madrid, que han llançat programes per ajudar als joves a comprar el seu primer habitatge.

Feliu Franquesa, una de les agències immobiliàries amb més història de Sant Cugat, posa a disposició de venedors i compradors, de propietaris i llogaters, un ampli equip format per agents de la propietat immobiliària, administradors de finques i advocats, amb formació i coneixements actualitzats, i amb una clara vocació de servei.

×